Svet

Župan bi šel nad kršitelje z metalcem ognja

R.T.
24. 3. 2020, 12.45
Posodobljeno: 24. 3. 2020, 12.46
Deli članek:

Predsednik italijanske dežele Kampanja Vincenzo Luca je izgubil živce. Kršiteljem drastičnih prepovedi gibanja je zagrozil z ognjem.

Profimedia
Policist v Milanu.

80-letni Vincenzo Luca se je razburil, ko je slišal, da nekateri še vedno pripravljajo zabave in se jih udeležujejo. Kar med televizijskih nastopom je zagrozil, da bo na kraje zabav poslal policiste oborožene z metalci plamena.

Malo manj oster je bil župan Barija Antonio Decaro. Slednji se je odpeljal do obale in nagovarjal ljudi, naj se vrnejo domov in ostanejo v stanovanjih. Župan Lucere Antonio Tutolo pa se je zgražal nad ljudmi, ki hodijo na "mobilno" oz. "domače" striženje las ali urejanje frizure.

Večina spoštuje prepovedi

V boju za zajezitev epidemije novega koronavirusa je Italija, kjer od 10. marca velja karantena, v ponedeljek ustavila vso nenujno proizvodnjo in dejavnosti. Trgovine, banke, pošte in lekarne ostajajo odprte. Drastični ukrepi bodo v tretjem največjem gospodarstvu v evrskem območju v veljavi najmanj do 3. aprila.

Velika večina Italijanov ukrepe spoštuje. Kot kaže anketa, ki jo je minuli konec tedna objavil dnevnik La Repubblica, 94 odstotkov Italijanov meni, da so ukrepi pozitivni ali zelo pozitivni.