Ponoči so se temperature ponekod v notranjosti Slovenije spustile pod ledišče. Najhladneje je bilo na notranjskem in Gorenjskem, kjer se je živo srebro spustilo tudi do osem stopnij pod ničlo. Najhladnejši zrak je do nas sicer pritekel v višinah. Na kredarici so tako zjutraj izmerili -20 stopinj Celzija, na Krvavcu -14, na Kaninu -17 in na Rogli -13 stopinj Celzija, poroča portal ljubiteljev meteorologije neurje.si.

Sneg je ponoči in zjutraj sicer zapadel na Kočevskem, Notranjskem, na Pohorju, na območju Bele krajine ter ponekod v Zasavju in Posavju, kažejo podatki Agencije RS za okolje (ARSO).

Nizke temperature so slabe predvsem za rastline, ki so že začele odganjati. Zaradi temperaturnega šoka je tako večji del Slovenije udarila pozeba, še pišejo na portalu neurje.si.

Še bo snežilo, a kmalu pride dež

Danes bo še pihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, navajajo meteorologi z Arsa.

Jutri bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

V četrtek bo ponekod še snežilo, a bo sneg začel prehajati v dež. V petek bodo padavine postopoma ponehale.

bizeljsko
promet.si
Bizeljsko

Vahta, gorjanci
promet.si
Gorjanci

podčetrtek
promet.si
Podčetrtek