Svet

V Hubeju že jutri prosto potovanje

G.G:/STA
24. 3. 2020, 07.32
Posodobljeno: 24. 3. 2020, 07.34
Deli članek:

V kitajskem mestu Wuhan, kjer je epidemija novega koronavirusa najprej izbruhnila, bodo 8. aprila po več kot dveh mesecih odpravili prepoved potovanj, V preostalem delu province Hubei bo ukrep začel veljati v sredo.

Reuters
Tako so včeraj umikali blokade po ulicah Wuhana,

Samo stanovalci, ki so zdravi, bodo lahko od polnoči zapustili provinco Hubei, kjer je virus decembra izbruhnil, v Wuhanu pa bodo omejitve ukinili z 8. aprilom.

Na Kitajskem so sicer danes zabeležili 79 novih primerov okužb, med katerimi je velika večina uvoženih iz tujine. Umrlo je sedem ljudi, vse smrti so zabeležili v Wuhanu, je sporočila kitajska zdravstvena komisija.

Med novimi primeri okužb so jih 74 odkrili pri tistih, ki so prispeli iz tujine. To je skoraj dvakrat več kot v ponedeljek. Število okužb iz tujine se je tako na Kitajskem povzpelo na 427. Oblasti se bojijo morebitnega drugega vala okužb, medtem ko naj bi bila epidemija v državi pod nadzorom.

Mnoga mesta so sprejela stroga pravila glede karantene novih prihodov. Od ponedeljka se morajo vsi mednarodni leti, namenjeni v Peking, najprej ustaviti na drugem kitajskem letališču, kjer potnike pregledajo.

Na Kitajskem so doslej zabeležili več kot 81.000 primerov okužb, velina od teh je ozdravela ali je komaj zaznala okužbo, koronavirusna bolezen 19 pa je na Kitajskem zahtevala 3.277 življenj.