Južna Koreja

Italiji za zgled: število okuženih s koronavirusom jim pada in pada

G.G./STA
23. 3. 2020, 07.12
Posodobljeno: 23. 3. 2020, 07.19
Deli članek:

V Južni Koreji, kjer se je ponedeljek že krepko prevesil v drugo polovico, so v zadnjih 24 urah zabeležili najmanjše število novih primerov okužbe z novim koronavirusom v skoraj mesecu dni.

Profimedia
Ena od točk za "drive-in" testiranje v južnokorejskem mestu Daegu.

Južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni je zabeležili 64 novih okužb, kar je najmanjši porast okužb po 25. februarju. Skupaj se je v državi doslej okužilo 8961 ljudi.

Zaradi koronavirusne bolezni 19 je danes umrlo še sedem ljudi. Skupaj je tako v Južni Koreji zaradi koronavirusa umrlo 111 ljudi. Večina so po navedbah centra za nalezljive bolezni starejši pacienti, ki so pred tem že imeli kakšno kronično bolezen.

V Južni Koreji se tako nadaljuje trend padanja okužb, ki se je začel prejšnji ponedeljek, ko so v tej državi s 74 novimi primeri zabeležili najmanjši dnevni porast okužb.

Sektaši raznašali virus

Južnokorejske zdravstvene oblasti izvajajo obširno testiranje med 210.000 privrženci verske sekte Shincheonji, kjer je žarišče epidemije,. Približno 60 odstotkov potrjenih okužb je namreč povezanih z omenjeno versko sekto v mestu Daegu na jugu države. Med vsemi novimi primeri okužbe so jih v tem mestu zabeležili 24.

Medtem pa se je v Južni Koreji povečalo število okuženih, ki so prispeli iz tujine, in sicer s 13 na 47. Država je zato uvedla dvotedensko karanteno za vse, ki prihajajo iz Evrope, tudi če nimajo simptomov okužbe.