Okužba

Novi koronavirus našel pot tudi v Belo hišo

S.R./STA
21. 3. 2020, 08.36
Posodobljeno: 21. 3. 2020, 08.39
Deli članek:

Pandemija koronavirusa je v petek prišla tudi v Belo hišo, saj so okužbo ugotovili pri neimenovanem sodelavcu podpredsednika ZDA Mika Pencea.

STA
Donald Trump in podpredsednik Mike Pence.

Podpredsednikova tiskovna predstavnica je zatrdila, da nista ne Pence ne predsednik ZDA Donald Trump imela bližnjega stika z okuženim posameznikom. 

Mike Pence formalno vodi delovno skupino vlade proti koronavirusu in je vsak dan skupaj s Trumpom in strokovnjaki na novinarski konferenci te skupine. Koronavirus je pred Belo hišo prišel v zvezni kongres, kjer sta se doslej okužila republikanec s Floride Mario Diaz Balart in demokrat iz Utaha Ben McAdams

Trump se je testiral minuli teden, ker so nanj pritiskali novinarji, potem ko je imel stike z delegacijo brazilskega predsednika v Mar a Lagu na Floridi in zaradi udeležbe na Konferenci za konservativno politično akcijo. Izvid je bil negativen. 

Okužbe so odkrili pri osebah na obeh dogodkih. Pence se še ni testiral. Število okuženih s koronavirusom je do petka zvečer v ZDA preseglo 19.350, za boleznijo covid-19 pa je umrlo 250 ljudi.