covid-19

V Srbiji novi koronavirus zahteval prvo življenje

J.P./STA
20. 3. 2020, 18.55
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 18.57
Deli članek:

Umrl je 59-letnik iz Kikinde.

Profimedia
Moški se je okužil od moškega, čigar sin je bil v Milanu in ki se prav tako bori za življenje (fotografija je arhivska).

Kot je napovedala srbska premierka Ana Brnabić, da bodo v soboto od 20. ure ustavili ves javni pomet, od nedelje od 20. ure pa bodo zaprli vse lokale, restavracije in nakupovalna središča.

Premierka je pojasnila, da se je moški okužil od moškega, čigar sin je bil v Milanu in ki se prav tako bori za življenje.

Dodala je, da je od 135 okuženih z novim koronavirusom 64 ljudi v izolaciji, osem pa jih je v težkem stanju na respiratorjih.

Napovedala je še, da se bo v soboto zvečer v Srbijo vrnilo njihovo največje letalo airbus A330 iz Kitajske s kitajsko pomočjo v obliki medicinskih aparatov in zaščitne opreme ter s kitajskimi strokovnjaki, ki so se na Kitajskem borili proti novemu koronavirusu in bodo pomagali srbskim kolegom.

Srbija je v okviru ukrepov že popolnoma zaprla svoje meje za potniški promet. Od nedelje zvečer so tako lahko v državo prišli le srbski državljani. Ustavljen je tudi medkrajevni javni promet.