Preveč za lokalni krematorij

FOTO in VIDEO: V Bergamu toliko trupel žrtev koronavirusa, da jih mora odvažati vojska

J.P./STA
19. 3. 2020, 11.29
Posodobljeno: 19. 3. 2020, 11.33
Deli članek:

V italijanskem mestu Bergamo imajo zaradi številnih smrtnih žrtev okužbe z novim koronavirusom težave s trupli. Na spletu so se pojavile fotografije kolone vojaških vozil, s katerimi ponoči trupla odvažajo v druge kraje, saj v lokalnem krematoriju ne uspejo upepeliti vseh, prav tako ni prostora v mrtvašnicah.

"Fotografija vojaškega kamiona, ki iz Bergama odvaža trupla, je ena najbolj žalostnih v zgodovini naše države," je eden od zapisov na Twitterju. Drugi uporabnik pa je zapisal: "To noč nimam besed, nimam niti moči, da bi rekel, da bo bolje. To noč so samo solze, bolečina."

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, trupla žrtev kooronavirusa iz Bergama odvažajo v druge kraje, saj v tamkajšnjem krematoriju ne uspejo vseh upepeliti dovolj hitro, poleg tega jim je zmanjkalo prostora v mrtvašnicah.

Trupla tako iz Bergama odvažajo v Modeno, v deželi Furlanija - Julijska krajina in Piemont, v Piacenzo, Parmo in Rimini, župan Giorgio Gori pa je meščane v posebnem pismu prosil, naj imajo v teh izrednih razmerah razumevanje za to dejanje.

Bergamo je eden najbolj prizadetih krajev v Italiji, samo v enem tednu je umrlo več kot 300 ljudi.