Ponudba

Musk si je naredil medvedjo uslugo

J.P.
19. 3. 2020, 10.03
Posodobljeno: 19. 3. 2020, 10.19
Deli članek:

Morda ni na tekočem s trenutnim dogajanjem?

Profimedia
Elon Musk

Na Elona Muska se na spletu izliva črni gnev, potem ko se je ponudil, da bi lahko izgotovil kar nekaj ventilatorjev za umetno dihanje, ki jih potrebujejo bolniki, ki so zboleli s covidom-19.


Obraz podjetij Tesla in SpaceX je na twitterju dal vedeti, da bi lahko s produkcijskimi zmožnosti svojih podjetij pripomogel k večji proizvodnji nujno potrebne zdravstvene opreme. Ponudba pa je prišla s pogojem: sploh katera od ameriških bolnišnic potrebuje ventilatorje za zdravljenje bolezni dihal?


Nato pa je završalo. Osupli uporabniki so se čudili milijarderjevi nevednosti, med njimi so bila tudi nekatera ugledna imena. Tisti bolj cinični domnevajo, da gre za taktiko, s katero se Musk poteguje za pogodbo vlade. Teslina konkurenta Ford in General Motors naj bi se s Trumpovo administracijo že pogovarjala o rešitvi za zdravstveno krizo, ki jo predstavlja novi koronavirus.

Musk ni eden tistih, ki so se spričo pandemije prepustili paniki, ravno nasprotno. Pred časom je zatrdil, da bo panika veliko hujša od dejanske zdravstvene krize.