Tragedije se vrstijo

5-letnica ostala brez očeta, novi koronavirus poguben za 37-letnega policista brez predhodnih bolezni pljuč

S.R.
18. 3. 2020, 16.51
Posodobljeno: 18. 3. 2020, 18.00
Deli članek:

V Španiji so danes do 16. ure potrdili že skoraj 14.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, zdaj pa je odjeknila tudi vest o smrti 37-letnega policista, ki se je okužil pred slabima dvema tednoma.

Twitter
Pedro Alameda

Bolezen covid-19 pustoši tudi na Iberskem polotoku, zlasti v Španiji, kjer so do danes zabeležili že več kot 13.900 potrjenih primerov okužbe. Pri njihovih sosedih Portugalcih, kjer so potrdili 448 primerov okužbe, so razmere nekoliko bolj vzdržne. 

Največje žarišče epidemije v Španiji je s 5637 potrjenimi primeri prestolnica Madrid, kjer je do danes s soprogo in njuno petletno hčerko živel tudi 37-letni Pedro Alameda. Zaposlen je bil na policiji, kjer je opravljal administrativna dela in tako ni deloval na terenu. Kot poroča španski časnik El Pais, Alameda pred okužbo, vsaj kolikor je doslej znano, ni trpel za nobeno boleznijo dihal. Od 6. marca, ko je bil na testu pozitiven, je bil doma. Pred nekaj dnevi, ko se mu je zaradi okužbe stanje hudo poslabšalo, so ga hospitalizirali v bolnišnici Quiron de Alcorcon. Bil je v kritičnem stanju, danes pa ga je bolezen pokopala. »Ob tej tragediji želimo izreči sožalje njegovi družini in več kot 500 družinam po Španiji, ki so zaradi pandemije izgubili svoje najdražje. Njegovi družini in vsem, s katerimi si je bil Pedro blizu, lahko ponudimo le sočutje in podporo, državljane pa znova opozarjamo, naj strogo upoštevajo ukrepe, ki jih je vlada sprejela za spopad s to nevarnostjo brez primere,« so v izjavi za javnost dejali pri španski policiji. 

V Španiji je zaradi okužbe z novim koronavirusom doslej umrlo že skoraj 600 oseb.