Svet

Na Kitajskem le en domači primer okužbe

A.S./STA
18. 3. 2020, 07.44
Posodobljeno: 18. 3. 2020, 07.44
Deli članek:

Na Kitajskem so danes zabeležili le en domači primer okužbe z novim koronavirusom in 12 "uvoženih" primerov. Bolezni covid-19, ki jo povzroča virus, je podleglo še 11 ljudi. V Južni Koreji se je medtem drugi dan zapored povečalo število novih okužb.

Reuters
Zdaj na Kitajsko prihaja vse več "uvoženih" primerov okuženih.

Po uvedbi stroge karantene zlasti za 11-milijonsko mesto Wuhan in provinco Hubei, kjer se je začel širiti novi koronavirus, se je v zadnjih dneh širjenje virusa močno omejilo. Izven province Hubei že več dni niso zabeležili nobenega novega primera okužbe, ki bi bil posledica prenosa v državi.

Vendar pa zdaj na Kitajsko prihaja vse več "uvoženih" primerov okuženih. V to državo z letali prihaja okoli 20.000 ljudi dnevno in doslej so skupaj zabeležili že 155 okuženih ljudi, ki so prišli iz tujine, je sporočila nacionalna komisija za zdravje.

Peking je zato v ponedeljek uvedel obvezno 14-dnevno karanteno v posebej določenih hotelih in namestitvah za skoraj vse, ki pridejo iz tujine. Le tisti, ki živijo sami, ali pa mladoletniki, starostniki, nosečnice ali tisti, ki imajo posebne potrebe, gredo lahko v samoizolacijo v svojem domu.

Na Kitajskem je novi koronavirus do zdaj zahteval 3237 življenj, potrdili so 80.894 primerov okužb, kažejo uradni podatki.

Iz Južne Koreje medtem poročajo, da se je po več dneh upadanja zdaj že drugi dan zapored povečalo število novih okužb. Potrdili so 93 novih primerov, s čimer se je število okužb v tej državi povzpelo na 8413. Virus je zahteval še tri smrtne žrtve, tako da se je skupno število povečalo na 84.