ŠOK

Tovarne avtomobilov po Evropi se zapirajo; kaj bo z Revozom in ostalimi slovenskimi podjetji?

B.K.
16. 3. 2020, 18.02
Posodobljeno: 16. 3. 2020, 18.18
Deli članek:

Danes sta zaprtje evropskih tovarn napovedali družbi FCA Chrysler in PSA.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Avtomobilska industrija v Evropi se sooča z enim izmed največjih izzivov v zadnjem desetletju. Proizvajalci kot po tekočem traku zapirajo tovarne. Francoska družba PSA, ki si lasti znamke Peugeot, Citroën, Vauxhall in Opel, je v ponedeljek sporočila, da zapira vse tovarne v Evropi. Italijanska družba FCA Chrysler, ki proizvaja tudi avtomobile znamke Fiat, pa bo zaprla osem tovarn, od tega šest v Italiji, poroča časnik Financial Times.

Največji proizvajalec avtomobilov na svetu Volkswagen je tudi že namignil, da bo prisiljen v zapiranje nekaterih tovarn, saj je dobavna veriga, zaradi pandemije virusa sars-cov-2, prekinjena. Zaradi prekinitve dobave nekaterih delov iz Italije in Španije, je pod vprašajem delovanje Volkswagnove tovarne v Wolfsburgu.

V Španiji so se že zaprle tovarne, ki proizvajajo avtomobile Renault, Ford in Nissan. Renault je napovedal tudi zaprtje vseh tovarn v Franciji, kjer je zaposlenih 18.000 delavcev. Bavarska, kjer izdelajo največ avtomobilov znamke BMW pa je že razglasila izredno stanje, kar bo prav tako vplivalo na proizvodnjo.

Tovarne v Italiji sta že ob koncu tedna zaprla tudi proizvajalca luksuznih avtomobilov Ferrari NV in Lamborghini.

Cene delnic avtomobilskih proizvajalcev so v preteklih dneh strmo padle. Samo danes so delnice Renaulta strmoglavile za 20 odstotkov, delnice PSA pa za 16. Delnice nemške družbe Daimler so padle za 11 odstotkov, družbe BMW za 12, Volkswagnove delnice pa za 13 odstotkov.

Kaj to pomeni za slovenske izvoznike?

Zaprtje tujih avtomobilskih tovarn bo imelo vpliv tudi na slovenske proizvajalce avtomobilskih delov in sestavljalnice avtomobilov. Neposredno z usodo renaulta je denimo povezan novomeški Revoz. Ta zaenkrat še nemoteno nadaljuje s proizvodnjo, poroča Slovenska tiskovna agencija.

V Revozu, ki zaposluje približno 3400 ljudi in je tudi največji slovenski izvoznik, se sicer zaenkrat soočajo z drugačnimi problemi kot njihovi konkurenti po svetu. Pri njih ni toliko motena redna dobava sestavnih delov, več težav jim povzroča zagotavljanje prihoda zadostnega števila delavcev, zaradi ukinitve javnega prevoza.