Trump "ni zaskrbljen"

FOTO: Okužen tudi uradnik, ki se je nedavno mudil na Trumpovem posestvu

R.T.
12. 3. 2020, 16.55
Posodobljeno: 12. 3. 2020, 17.26
Deli članek:

Pri tiskovnemu predstavniku brazilskega predsednika, ki se je nedavno srečal z Donaldom Trumpom, so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Reuters
Donald Trump

Test je pokazal, da je Fabio Wajngarten, tiskovni predstavnik brazilskega predsednika Jaira Bolsonara, okužen z novim koronavirusom, poročajo ameriški mediji.

Wajngarten se je nedavno mudil na Trumpovem posestvu Mar-a-Lago na Floridi, kjer se je z ameriškim predsednikom tudi osebno srečal. Tja je ta konec tedna potoval z Bolsonarom, čigar zdravstveno stanje zdaj pozorno spremljajo. Z ameriškim predsednikom so si privoščili skupno kosilo, druženje pa so ovekovečili s fotografijo, ki jo je tiskovni predstavnik objavil na instagramu. Wajngarten se je postavil ob bok Donaldu Trumpu, na fotografiji pa je prisoten tudi ameriški podpredsednik Mike Pence.

"Nekaj sem slišal o tem ... nismo počeli kaj tako nenavadnega. Nekaj časa smo sedeli eden poleg drugega, se dobro pogovorili. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Takole bom rekel, nisem zaskrbljen," je danes pojasnil Trump.