Ukrep

Lufthansa bo odpovedala 23.000 aprilskih letov

J.P./STA
11. 3. 2020, 17.22
Posodobljeno: 11. 3. 2020, 17.23
Deli članek:

Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo med 29. marcem in 24. aprilom odpovedal 23.000 letov na krajše, srednje in dolge razdalje.

Profimedia
Delnice Lufthanse so po sporočilu padle za 1,2 odstotka na 10,31 evra.

"Gre za izredne razmere, ki jih povzroča širjenje novega koronavirusa," so zapisali v družbi in dodali, da se odpovedi nanašajo predvsem na Evropo, Azijo in Bližnji vzhod.

Iz nemške letalske skupine so že konec prejšnjega tedna sporočili, da so zabeležili drastičen upad rezervacij, ob čemer so napovedali, da bodo v prihodnjih tednih odpovedali približno polovico predvidenih letov.

Kot so danes zapisali v sporočilu za javnost, bodo o odpovedi potnike obvestili in jim ponudili alternativne možnost potovanj.

Delnice Lufthanse so po sporočilu padle za 1,2 odstotka na 10,31 evra. Zaradi koronavirsa so od konca februarja delnice podjetja izgubile tretjino vrednosti. V podjetju so začasno zamrznili novo zaposlovanje, zaposlenim pa ponudili neplačan dopust. Da bi se izognili odpuščanjem, razmišljajo tudi o skrajšanem delavniku.

Skupina bo poslovne rezultate za lansko leto objavila 19. marca, pri tem pa se bo vodstvo zagotovo soočilo z vprašanji o finančni škodi, ki jo bo povzročil koronavirus. Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA je v najnovejši oceni zapisalo, da bi lahko letalske družbe letos izgubile med 63 in 113 milijard dolarjev prihodkov.