Nasvet

Papež: v postnem času se izogibajte spletnemu ‘trolanju’

B.K.
27. 2. 2020, 09.16
Posodobljeno: 27. 2. 2020, 09.18
Deli članek:

Poglavar Rimskokatoliške cerkve je katoličane pozval, naj med postnim časom ne podležejo “verbalnemu nasilju” na spletu.

Profimedia
Papež Frančišek

“Opustite neuporabne besede, opravljanje, govorice, kramljanje in govorite neposredno z bogom,” je na pepelnično sredo dejal poglavar Rismkokatoliške cerkve, papež Frančišek.

Katoliški kristjani se v 40-dni trajajočem postnem obdobju kesajo grehov in navadno odpovejo nečemu prijetnemu.

Papež je tokrat kristjane pozval, naj se osredotočijo na verbalno onesnaženje, ki preveva vsakdan sodobnega človeka. “Živimo v atmosferi, onesnaženi s preveč verbalnega nasilja, z žaljivimi in škodljivimi besedami, ki jih krepi internet. Danes se ljudje žalijo tako kot da bi si zaželeli dober dan,” je dejal Frančišek.

Tudi Frančišek se je v svojem pontifikatu moral navaditi slabih besed. Konservativna frakcija znotraj Cerkve mu namreč večkrat nespoštljivo očita drugačno pojmovanje dogme, ko pride do kontroverznih problematic. Skupina 19 konservativnih duhovnikov in akademikov je denimo škofe pozivala, naj papeža, zaradi njegovih neortodoksnih izjav, označijo za heretika manjša skupina znotraj Cerkve pa vztraja, da je ta prvi jezuitski papež v zgodovini RKC pravzaprav antikrist.