Pričakali so jo agentje

Grozila, da bo vse zabodla, potem ko so jo zalotili, da kadi na letalu

J.P.
25. 2. 2020, 18.21
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 18.25
Deli članek:

Na vsak način je hotela kaditi na letalu. Kar bi lahko drago plačala.

Šerifov urad v Alexandriji
Dana Ghazi Mustafa

Dana Ghazi Mustafa je bila na krovu letala letalske družbe United Airlines, ki je v soboto iz Frankfurta letelo v ameriško zvezno državo Virginija.

Z vžigalnikom se je odpravila v sanitarije letala, kar pa ni ostalo neopaženo. K njej je pristopil letalski šerif in jo skušal od tega odvrniti. Ni mu uspelo – 27-letnica, ki je smrdela po alkoholu, ga je napadla.

Še prej je osebje letala na njeno početje opozoril detektor dima. Pojasnili so ji, da kajenje na letalu ni dovoljeno, in jo poslali nazaj na njen sedež. Ni bila najbolj navdušena. Premagale so jo solze, osebju pa je pojasnila, da leti domov k družini, ki naj bi umrla v prometni nesreči, ki jo je povzročil vinjeni voznik. V upanju, da se bo pomirila, so jo presedli na drug sedež, pri čemer je udarila v televizijski zaslon.

Sama proti vsem

Ko je torej k njej pristopil letalski šerif, je 27-letnici odneslo pokrov. Šerifu so na pomoč priskočili tudi člani posadke, a jih je odrivala stran, da bi se lahko zaprla v sanitarije. Prvemu je na pomoč prišel še drugi letalski šerif, da bi ji le nataknila lisice. Takrat naj bi začela vpiti: »Zabodla bom vse na tem letalu, nato pa ubila še sebe. Palestinka sem. Tako to mi počnemo.«
Po tistem, ko sta ji letalska šerifa le nataknila lisice, sta v torbi, ki jo je imela s seboj na letalu, našla do polovice izpraznjeno litrsko steklenico vodke.

Po pristanku so jo aretirali agentje Zveznega preiskovalnega urada. Kot se je izkazalo, je bila zgodba o smrti družine iz trte izvita. Obtožena je napada na zveznega policista – če bo spoznana za krivo, je najvišja kazen, ki jo lahko dobi, osem let za rešetkami.