Slovo

Umrl je najstarejši moški na svetu, le 14 dni po rekordu

B.K.
25. 2. 2020, 09.30
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 11.33
Deli članek:

Rekord za najstarejšega moškega so mu podelili pred dvema tednoma. V nedeljo je umrl.

Profimedia
Chitetsu Watanabe

Guinnessova knjiga rekordov je 112-letnemu Japoncu Chitetsuju Watanabeju podelila rekord za najstarejpega moškega na svetu pred le dvema tednoma. Danes pa japonski mediji poročajo, da se je metuzalem v nedeljo poslovil. Pred smrtjo je Watanabe razkril, da je njegova skrivnost za dolgo življenje preprosta: veliko smeha.

Stoletnik je živel v mestu Joetsu v centralni Japonski, rojen pa je bil v mestu Niigata na severu otoške države, 5. marca leta 1907. Po srednji kmetijski šoli se je preselil na Tajvan, kjer je delal v japonski tovarni sladkorja. Po 18 letih dela je med drugo svetovno vojno služil v japonski vojski. Po vojni se je vrnil v rodno mesto, kjer je do upokojitve delal kot javni uslužbenec. 112-letnik ima pet otrok, 12 vnukov, 16 pravnukov in enega prapravnuka.

Rekord za najstarejšega živečega moškega na svetu mu je Guinnessova knjiga rekordov podelila 12. februarja letos, prevzel pa ga je potem, ko je 113-letni Masazo Nonaka umrl januarja. Najstarejša živeča oseba je sicer prav tako Japonka, 117-letna Kane Tanaka.