jo bodo očarale?

Melanio bo v Indiji razvajala elitna ekipa žensk

R.T.
18. 2. 2020, 11.34
Posodobljeno: 18. 2. 2020, 16.35
Deli članek:

Na prihajajočem obisku Indije bo prvo damo ZDA razvajala elitna ženska ekipa, ki jo na kup zbira indijska vlada.

Profimedia
Melania Trump

New Delhi naj bi izbral posebne spremljevalke, ki bodo ob obisku prvega ameriškega para skrbele za dobrobit Melanie Trump in njeno potovanje spremenile v pravljico, poroča ruska televizija RT. Prihodnji teden se bosta v mestu Ahmedabad namreč sestala ameriški predsednik Donald Trump in indijski premier Narendra Modi, ki bosta skušala zgladiti spore glede trgovine med državama.

Melanio bo v ponedeljek na letališču pričakala 10-članska, izključno ženska ekipa, ki jo bo vodila pripadnica indijske policije. Spremljevalke naj bi bile deležne posebnega treninga, ki sestoji iz varnostnega in kibernetskega izobraževanja ter bontona. Dekleta in ženske naj bi naučili celo, kako se pogovarjati z Melanio. Spremljevalke bodo namesto uniform nosile hlače in suknjič.

Indijski premier pa se ni potrudil očarati le prve dame pač pa tudi – ali morda predvsem – njenega moža. Indijski mediji poročajo, da je vlada namenila več kot štiri milijarde in pol indijskih rupij (okoli 60 milijonov evrov) za polepšanje cest in parkov, vzpostavitev varnosti ter organizacijo kulturnih dogodkov. Posadili naj bi 100.000 dreves, ulice pa okrasili z rožami.