"Nisem kriminalka"

FOTO: Veganko že 22-krat obtožili vlomov na kmetije. Pravi, da bo še naprej reševala živali

R.T.
17. 2. 2020, 11.12
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 15.32
Deli članek:

Pravi, da se bori za pravice živali in da ne bo odnehala.

Instagram (osebni profil)
Leah Doellinger

Avstralka Leah Doellinger je aktivistka, ki želi, da se živinoreja popolnoma opusti. Na avstralske kmetije vodi velike skupine istomislečih posameznikov, kjer v objektiv ujamejo po njihovem mnenju neprimerne življenjske pogoje, v katerih živijo živali. Nemalokrat pa Dollingerjeva s kmetij odnese živali, za katere meni, da so ogrožene. Preko družbenih omrežij želi z video posnetki in fotografijami, ki jih posnamejo na različnih kmetijah, osveščati javnost.Objave na facebooku in instagramu pa so jo mnogokrat pripeljale v težave.

Novembra so Dollingerjeva in ostali aktivisti vdrli na posest podjetja Cameron Pastoral Company in odnesli šest prašičkov. Skupino so obtožili motenja posesti in kraje živali. Medtem ko so nekateri krivdo priznali, Leah vztraja pri svojem.

To pa ni edini primer, ko je avstralska aktivistka zašla v težave in se znašla na drugi strani zakona. Od konca leta 2017 so jo kar 22-krat obtožili vloma na različne kmetije ali motenja posesti. "Ne skrivam svoje identitete, ker menim, da nisem kriminalka," je povedala in dodala, da tovrstno početje ne prinaša koristi njej kot storilcem ostalih kriminalnih dejanj, temveč  gre izključno za dobrobit živali. 

Doellingerjeva, ki ima na instagramu že več kot 36 tisoč sledilcev in sledilk, je začela z organiziranjem mirnih protestov na kmetijah  "Meat the victims". "Ljudem želimo pokazati, kaj se tam dogaja. Velikokrat kmetje ne vedo, da smo sploh bili tam. To počnemo le podnevi. Želimo si pozornosti, da opozorimo na obstoječo problematiko," je povedala. 

Aktivisti sedaj že organizacije Meat the victims podobne proteste organizirajo po vsej Evropi ter Združenih državah Amerike. 23. decembra je tudi v Sloveniji več deset aktivistov omenjene organizacije protestiralo pred kmetijo na Vodnikovi cesti v ljubljanski Šiški. S tem pozivajo ljudi, naj se odločijo za veganski način življenja, ki ne povzroča nasilja nad živalmi.