Nevihta »udarila kot tornado«

FOTO: Razglasili rdeči alarm, Wales in deli Anglije pod vodo, gladine rek še vedno naraščajo

S.R.
16. 2. 2020, 16.43
Posodobljeno: 16. 2. 2020, 20.56
Deli članek:

Na jugu Walesa in v delih Anglije se soočajo s povodnjo bibličnih razsežnosti, nevihta Dennis medtem še vedno vzraja nad Otokom.

Reuters
Poplave na jugu Walesa.

Na Otoku, kjer so konec tedna izdali rekordno število opozoril pred poplavami, še vedno pustoši nevihta Dennis. Po zadnjih podatkih so opozorila pred poplavami izdali na kar 300 območjih po vsem Združenem kraljestu, pri čemer se z najhujšimi razmerami soočajo na jugu Walesa in angleškem okrožju Herefordshire, poroča BBC. Zaradi nevarnosti poplav so razglasili tudi štiri rdeče alarme v Angliji in tri v Walesu. Gre za opozorila najvišje stopnje, ki pomenijo, da so ogrožena tudi življenja. 

Profimedia
Poplave na jugu Walesa.

Policija v Walesu poroča o »številnih« plazovih in poplavah, pri čemer so v nekaterih primerih ujeti tudi ljudje. Na območju posreduje veliko število gasilcev, reševalcev in policistov. Našli so tudi truplo moškega, ki je danes dopoldne padel v reko Tawe. Bregove je prestopila tudi reka Teme.

Reuters
Poplave na jugu Walesa.

O poplavljenih domovih pa poročajo tudi iz Herefordshira. Eden od tamkajšnjih prebivalcev je slikovito opisal, da je nevihta »udarila kot tornado.« Podobne razmere vladajo v Shropshiru in Worcestershiru, kjer so močno narasle reke. Lokalne oblasti v Herefordshiru so prebivalcem, ki jih je bilo treba evakuirati, zagotovile začasna zavetišča. Nepredvidljive razmere zaradi naj bi vztrajale tudi v ponedeljek.