Požrtvovalno

Petletnik iz goreče hiše rešil sestrico in se vrnil po psa

R.T.
14. 2. 2020, 19.15
Posodobljeno: 14. 2. 2020, 20.16
Deli članek:

Zaradi poguma je dobil medaljo gasilcev za požrtvovalnost.

Bartow County Fire Department
Noah Woods

Petletni Noah Woods je mali junak, ki prihaja iz okrožja Bartow, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Georgia. Preteklo nedeljo je skupaj z dveletno sestrico Lilly spal v otroški sobi, ko ga je prebudil dim. Spalnico so zaradi preobremenjenosti električnega razdelilnika zajeli ognjeni zublji, Noah pa ni okleval. Pograbil je sestrico in ker ni bilo drugih izhodov iz goreče hiše, pobegnil skozi okno.

Ko je poskrbel, da je Lilly na varnem, pa se je pogumni deček vrnil v hišo. Razlog? Želel je rešiti družinskega psa. Uspelo mu je, nato pa je stekel do sosednje hiše, kjer živi njegov stric in mu povedal, kaj se dogaja. Skupaj sta o požaru obvestila tudi druge družinske člane. 

Vodja tamkajšnje gasilske enote Dwayne Jamison pa je za CNN povedal: "Videli smo že, da so otroci svoje družinske člane opozorili na veliko nevarnost. To, kar je storil Noah, pa je neverjetno". Vseh devet družinskih članov je uspelo zbežati pred ognjenimi zublji, Noah in štirje drugi pa naj bi utrpeli manjše opekline. 

Dečkov pogum so prepoznali gasilci in mu na današnji dan izročili medaljo za požrtvovalnost. 

Na žalost, pa jo je dom Woodsovih slabše odnesel. Družina sedaj na spletni strani Gofundme zbira sredstva, da se spet postavi na noge.