Družinska drama

Je oče 4-letno hčerko pahnil s pečine in skočil še sam?

R.T.
13. 2. 2020, 08.10
Posodobljeno: 13. 2. 2020, 08.14
Deli članek:

Kriminalisti v kanadski zvezni državi Ontario se ubadajo s primerom smrti 35-letnega Robina Browna in njegove 4-letne hčerke Keire Kagan.

Facebook
Keira Kagan

Našli so ju v nedeljo popoldne v naravnem parku Rattlesnake Point Conservation Area. Prve ocene so kazale na padec s skalnega previsa, toda kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja umora in samomora.

V ozadju bi lahko bil spor med nekdanjima zakoncema. Jeninifer Kagan, mama štiriletne Keire, se z bivšim partnerjem Brownom ni uspela dogovoriti glede skrbništva. Najdlje v očitkih je šel Philip Viater, partner Kaganove. Za Toronto Sun je opisal, da je socialnim službam že tri leta poskušal dopovedati, da je Brown sposoben ugrabiti hčerko in ji v trenutku maščevalnega besa storiti kaj žalega. »Zdaj so se moji najhujši strahovi uresničili,« je dejal Viater, čeprav še ni dokazano, da gre za zločin. Viater meni, da je povsem nesmiselno, da bi Brown odpeljal hčerko na pohod po strmih stezah naravnega parka, zato sumi, da jo je pahnil s pečine in skočil še sam.

Kriminalisti primer preiskujejo, od socialne službe pa so pridobili podatek, da sta Kaganova in Viater 28. januarja zahtevala prepoved nenadzorovanih Brownovih obiskov.