Svet

Zaradi goljufij z nadurami aretirali več kot polovico prometnih policistov v tej sredozemski državi

S.R.
12. 2. 2020, 17.45
Deli članek:

Oblasti na Malti so potrdile, da so aretirali več kot polovico uslužbencev prometne policije. Večinoma gre za policiste na motorju.

Profimedia
Goljufali so predvsem policisti na motorju.

Prometnike sumijo goljufije z nadurami in drugih prestopkov, zaradi česar so morali v tej otoški državi s slabimi 500.000 prebivalci uvesti nekatere izredne ukrepe, s katerimi so zagotovili zadostno prisotnost policije na ulicah. Da začasno vskočijo, so zato zaprosili nekdanje prometnike, ki so medtem zasedli že druge položaje v malteški policiji, kljub temu pa naj bi bilo včeraj na cestah opaziti pomanjkanje zlasti policistov na motorju, poroča britanski Independent. 

Aretirali so približno 30 pripadnikov sicer približno 50 glave posadke prometnih policistov. Osumljenim je bilo v zadnjih treh letih izplačanih na stotine nadur, ki jih niso nikoli opravili, so jih pa vestno beležili. Nekatere med njimi še sumijo, da so z gorivom, namenjenim patruljnim avtomobilom in motorjem, polnili svoja osebna vozila. Vse osumljence, med katerimi prednjačijo policisti na motorju, so že zaslišali, zadovoljstvo nad celotno operacijo pa je izrazil tudi novopečeni premier Robert Abela. Dejal je, da je dobro, da policija preiskuje tudi lastne ljudi, in da »to potrjuje, da imamo delujočo policijo.«