Preživela izbruh ognjenika

Po dveh mesecih je le prišla k zavesti. Ter izvedela, da mož in hčerka nista preživela

J.P.
11. 2. 2020, 08.46
Deli članek:

60 odstotkov njenega telesa prekrivajo opekline.

Facebook
Gavin Dallow inLisa Dallow

Po dva meseca trajajoči umetni komi je Lisa Dallow (48) le prišla k zavesti. 9. decembra lani je preživela izbruh ognjenika Whakaari na novozelandskem Belem otoku, ki je terjal 20 življenj. Kot je izvedela, ko je prišla k zavesti, tudi življenji njenega moža Gavina (53) in hčerke Zoe Hosking (15).

Facebook
Gavin Dallow

48-letna Avstralka okreva v Alfredovi bolnišnici v Melbournu, 60 odstotkov njenega telesa prekrivajo opekline. Novica o smrti moža in hčerke jo je nadvse potrla, so sporočili iz družine.

Facebook
Zoe Hosking

Zadnji spomin

V času izbruha je bilo na Belem otoku 47 ljudi. Dve trupli sta še vedno pogrešani. Pogrešana so za mrtva razglasili 23. januarja.

Od tistega usodnega dneva so ji ostali le prebliski. Spomni se eksplozije in padajočega drobirja, ki jo je zadeval v hrbet. Preden se ji je stemnilo pred očmi, se je spraševala, če jih bodo na pomoč prišli reševalci.

Možev pogreb, ki je bil prejšnji mesec, je zamudila. Hčerkinega, ki je bil zamaknjen za nekaj tednov, si bo najverjetneje ogledala z bolnišnične postelje.

Zoe je umrla v bližini ognjenika. Reševalci so njeno truplo z otoka spravili nekaj dni po izbruhu. Gavin je umrl v reševalnem helikopterju.

Dallowova ni več v kritičnem stanju. Čaka jo pol leta rehabilitacije. Kot poročajo tuji mediji, je razen obraza vsa v povojih. Družina ni vedela, da je trojica nameravala obiskati ognjenik, saj je 48-letnica veljala za izredno previdno osebo.