močan veter, toča, sneg

FOTO in VIDEO: Neurje besnelo tudi pri južnih sosedih

A.S./STA
4. 2. 2020, 13.40
Deli članek:

Napovedano poslabšanje vremena z močnim dežjem in vetrom je danes zajelo več območij Hrvaške. V Čakovcu je veter izruval drevo, na območju Bjelovarja in Samoborja pa je padala toča. Na Reki ob dežju piha močan veter, ki je povzročil velike valove. V Gorskem kotarju je po dežju začelo snežiti, poročajo hrvaški mediji.

Istramet
Tako se je nebo stemnilo nad Labinom.

Hrvaški hidrometerološki zavod je opozoril na potencialno nevarno vreme na celotnem območju Hrvaške, posebej ob obali in v Slavoniji. Napovedali so sunke vetra do 110 kilometrov na uro v notranjosti države ter do 120 kilometrov na uro na splitskem območju.

Neurje je najprej zajelo skrajni severozahod države in območje Čakovca, od koder lokalni novičarski portali poročajo o močnem vetru, ki je izruval veliko drevo pri tamkajšnji srednji šoli.

Po mirnem jutru sta v dopoldanskih urah močan dež in veter zajela tudi Zagreb in okolico. Veter je lomil veje dreves, temperatura zraka pa je občutno nižja, kot je bila v preteklih dneh. Uporabniki spleta so objavili, da je toča padala v Bjelovarju in Sveti Nedjelji pri Samoborju.

Reko je zajela nevihta z veliko dežja in močnim južnim vetrom. Ob mestno obalo so butali veliki valovi, je poročala hrvaška radiotelevizija.

Okrog poldneva je v Gorskem kotarju začelo snežiti. Pričakovati je, da bo do srede območje pokrila snežna odeja, je poročala regionalna televizija N1.