Bolnišnica v Osijeku

Sum koronavirusa na Hrvaškem: še tretjič negativno, dodatno preverjanje v Berlinu

G.G.
2. 2. 2020, 15.56
Posodobljeno: 2. 2. 2020, 19.54
Deli članek:

V bolnišnici v Osijeku pregledujejo 26-letnega moškega, ki ga sumijo, da je okužen s koronavirusom.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Prvi test je bil pozitiven, drugi negativen, so najprej poročali hrvaški mediji, kar pa ni bilo točno. Oba testa sta bila negativna, opravili pa so še tretjega, ki je bil prav tako negativen. Primer še ni zaključen. Vzorce so poslali na dodatno testiranje v Berlin, saj želijo biti temeljiti in dokončno izključiti sum na koronavirus.

26-letni moški iz Đakova se je deseti dan po vrnitvi iz Šanghaja javil pri osebnem zdravniku, saj je imel povišano temperaturo, poroča Dnevnik.hr. Iz bolnišnice so sporočili, da moški nima več vročine in da se počuti dobro. Če bo še tretji test negativen, ga bodo spustili domov.

Približno ob 12. uri je v Zagreb priletela tudi hrvaška študentka, ki je pred dvanajstimi dnevi zapustila Wuhan, epicenter virusa na Kitajskem. Kljub temu, da je zdrava, bodo še dva dneva spremljali njeno zdravstveno stanje. Svetovali so ji, naj bo doma.

V Sloveniji so v četrtek obravnavali prvi sum okužbe s tem virusom. Test, ki so ga opravili na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) v Ljubljani, je bil negativen.

O okužbi z novim koronavirusom, ki je izbruhnil konec decembra in povzroča virusno pljučnico, poročajo iz več kot 25 držav, okuženih je 14.300 ljudi, po zadnjih podatkih je zahteval 305 življenj.