Svet

Prvi primer prenosa koronavirusa s človeka na človeka tudi v ZDA

STA
30. 1. 2020, 21.21
Deli članek:

V ZDA so zabeležili prvi primer prenosa novega koronavirusa s človeka na človeka. V Chicagu se je mož nalezel od žene, ki je bila v Wuhanu. To je šesti primer okužbe z virusom v ZDA.

Reuters
Fotografija je simbolična

"Druga oseba, ki je bila v Illinoisu na testiranju za novi koronavirus pozitivna, je prebivalec Chicaga in je partner osebe, ki je bila prvi potrjen primer v Illinoisu," je povedal direktor Centra za nadzor in preprečevanje bolezni Robert Redfield

60-letna ženska je bila v kitajskem Wuhanu, kjer se je virus konec decembra prvič pojavil. V ZDA se je vrnila 13. januarja. Njen soprog ni bil na Kitajskem in se je nalezel od žene po njeni vrnitvi domov. Oba sta v bolnišnici, stanje ženske je dobro, 60-letnega moškega pa stabilno. "Vemo, da je to lahko zaskrbljujoče," je povedal Redfield. Vendar je neposredno tveganje za Američane majhno, je poudaril. Izpostavil je, da je šlo za prenos virusa med partnerjema. 

V ZDA so doslej potrdili šest bolnikov s pljučnico, ki jo povzroča novi koronavirus. Potekajo še preiskave 92 ljudi, ki bi bili lahko okuženi. Prvih pet bolnikov se je okužilo na Kitajskem.