Anketa potrjuje veliko strankarsko razdeljenost Američanov, saj se za odstavitev zavzema 81 odstotkov demokratov, proti pa je 84 odstotkov republikancev. Med strankarsko neopredeljenimi pa jih odstavitev podpira 53 odstotkov, 34 odstotkov pa ji nasprotuje.

Leta 1999 je na začetku sodnega procesa v senatu zaradi ustavne obtožbe demokrata Billa Clintona podpiralo 65 odstotkov Američanov, za njegovo odstavitev pa se jih je zavzemalo 38 odstotkov.

Gospodarstvo kot zelo dobro ali dobro opredeljuje 55 odstotkov Američanov, od tega 85 odstotkov republikancev. Na drugi strani 68 odstotkov demokratov meni, da je gospodarstvo v slabem ali zelo slabem stanju. Med neodvisnimi jih je 60 odstotkov nezadovoljnih z ekonomijo.

Čeprav 55 odstotkov vseh Američanov meni, da je gospodarska politika dobra, pa jih prav tako 55 odstotkov meni, da je nepoštena. Izven Trumpove baze torej Američani menijo, da od predsednikove gospodarske politike nimajo koristi.

Tisti ki menijo, da je gospodarstvo v dobri kondicijo, zasluge pripisujejo Trumpu in republikancem (42 odstotkov). Le devet odstotkov daje zasluge prejšnjemu predsedniku Baracku Obami in demokratom, sedem odstotkov pa velikim korporacijam.

Trumpovo opravljanje dela na splošno podpira 45 odstotkov Američanov, nasprotuje pa mu 54 odstotkov. Med republikanci Trump uživa kar 91-odstotno podporo.

Glede politike do orožja Trumpa podpira 42 odstotkov, proti njemu pa jih je 51 odstotkov. Glede priseljevanja je razmerje 56 proti 41 odstotkov proti Trumpu, glede zunanje politike 56 proti 40, glede zdravstva 54 proti 38, rasnih odnosov 56 proti 37, okolja 57 proti 35 odstotkov, Trumpovo trgovinsko politiko jih podpira 44 odstotkov nasprotuje pa ji 45 odstotkov.

Na kongresni strani predsednico predstavniškega doma demokratko Nancy Pelosi podpira 43 odstotkov, nasprotuje pa ji 51 odstotkov Američanov. Vodjo senatne večine republikancu Mitcha McConnella pa podpira le 30 odstotkov Američanov, medtem ko mu nasprotuje 54 odstotkov.

Anketa je ugotovila tudi, da 48 odstotkov Američanov meni, da Trumpova politika do Irana zmanjšuje varnost ZDA, le 27 odstotkov pa jih meni, da jo izboljšuje. Večina (47 odstotkov proti 37 odstotkom) jih obenem meni, da je bila odločitev za usmrtitev iranskega generala Kasema Solejmanija pravilna.

Anketa je slaba napoved za Trumpa tudi glede predsedniške tekme. Demokrati še niso izbrali svojega kandidata ali kandidatke, vendar pa Trump izgublja v hipotetičnih dvobojih s prav vsemi vodilnimi, celo s senatorko slovenskega rodu Amy Klobuchar.

Joseph Biden bi dobil 50 odstotkov podpore proti Trumpovim 41 odstotkom. Bernie Sanders vodi z 48 proti 42 odstotkom, Elizabeth Warren s 47 proti 42, Pete Buttigieg s 45 proti 41 in Klobucharjeva s 43 proti 42 odstotkom.