Nemočni

FOTO: Nizke temperature, divjina, pomoč pa predaleč: njeno življenje je rešil Tinder

A.S.
26. 1. 2020, 18.43
Posodobljeno: 26. 1. 2020, 20.46
Deli članek:

Ideja se ji je porodila v trenutku. S tem je sebi in prijateljema rešila življenje.

facebook
Lonia Haeger

Lonia Haeger je Nemka, ki je s prijateljema potovala skozi odročno pokrajino Nordkapp na Norveškem. Trojica je za, kar so bo kasneje izkazalo skorajda usodno pot, izbrala avtodom.  Zaradi močnega neurja je skupina mladih ljudi obtičala na gorskem pobočju, so poročali pri Central European News. "V tistem trenutku ugotoviš, da si nemočen proti naravi," je povedala. Trojico je bilo strah, da bo v njih trčilo drugo vozilo ali pa da bodo zgrmeli po pobočju gore. 

Kmalu so ugotovili tudi, da so urgentne službe predaleč, da bi jim kdorkoli hitro priskočil na pomoč. 

Haegerjevi pa se je porodila ideja, ki jim je rešila življenje. Vzela je mobilni telefon in si pridobila nadvse priljubljeno aplikacijo za pametne telefone, ki je sicer namenjena zmenkarijam - Tinder. V okviru aplikacije lahko uporabnik ali uporabnica nastavi tudi krajevno oddaljenost oseb, s katerimi želi vzpostaviti stik in morda tudi oditi na zmenek.

Kmalu zatem se je javil snubec Stian Lauluten, ki živi v bližini. Ne na belem konju, pač pa z buldožerjem. Ko je mladeniču Lonia razložila, da se je skupina znašla v škripcih je ta namreč brž ukrepal, se pripeljal z buldožerjem, umaknil kupe ledu ter trojici omogočil prosto pot, ti pa so se varno odpravili v mesto Lofoten.

Podatkov o tem, ali sta Lonia in Stian naposled odšla na zmenek, ni.