Popadljiva riba

FOTO: Družinsko ribarjenje se je sprevrglo v moro: 16-letniku riba roparica predrla vrat

R.T.
22. 1. 2020, 14.46
Posodobljeno: 22. 1. 2020, 14.51
Deli članek:

To soboto si bo zapomnil za vedno.

Savage Paramedics / Facebook
Dolg "kljun" ribe roparice je predrl spodnji del brade, vrat in zadnji del lobanje.

Muhammad Idul je 16-letnik, ki prihaja iz Indonezije. V soboto 18. januarja, je s staršema ribaril ob obalah province Jugovzhodni Sulavesi, ko je v nekem trenutku iz vode skočila morska iglica in se mu zapičila v vrat. Dolg "kljun" ribe roparice je predrl spodnji del njegove brade, vrat in zadnji del lobanje. 

Morska iglica velja za izjemno popadljivo ribo.

Najstnika so brž odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico, zdravniki pa so presodili: Muhammad bo šel pod nož. Dva dni kasneje so ga prepeljali v drugo bolnišnico, kjer je prestal tvegan operativni poseg. Pri dvourni operaciji v Wahidin Sudirohusodo bolnišnici so sodelovali trije kirurgi in dva anesteziologa. Zdravnik Syafri K. Arif je povedal, da je bil poseg tvegan zato, ker je kljun najstnikovo telo predrl blizu vratne krvne žile. Muhammad pa je imel srečo v nesreči. Kljun ribe iglice je namreč zaustavil in preprečil nadaljnje krvavitve, ki bi lahko bile usodne. 

Poseg je bil uspešen, ribo so kirurgi uspeli odstraniti. Zaradi tveganja za nastanek infekcije pa je 16-letnik ostal v bolnišnici. "Otrokovo zdravstveno stanje je stabilno, še vedno pa ima povišano telesno temperaturo," je povedal zdravnik Khalid Saleh

Savage Paramedics / Facebook
Najstnika so brž odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico.

Savage Paramedics / Facebook
"Kljun" so kirurgi uspešno odstranili.