Družinski sprehod se je sprevrgel v moro

FOTO: Zver z lastnimi rokami zadavil do smrti, potem ko je napadla njegovega otroka

R.T.
22. 1. 2020, 08.44
Posodobljeno: 22. 1. 2020, 08.46
Deli članek:

Kojot je napadel dveletnika v Kensingtonu, ki se nahaja v ameriški zvezni državi New Hampshire.

Twitter / Facebook
Kojot je napadel, oče pa je takoj ukrepal.

Ian O’Reilly je bil v ponedeljek okoli 11. ure na sprehodu s soprogo in tremi otroci. Hodili so blizu Judes ribnika, ko je naenkrat iz gozda pridivjal kojot in za kapuco zgrabil najmlajšega otroka. Oče je takoj ukrepal in brcnil žival, je sporočil načelnik tamkajšnje policije Scott Cain. Jezni oče je zver nato spravil na tla in jo ubil. Prerivanje je trajalo 10 minut, oče pa je incident opisal tako: "Z rokami sem zagrabil njegov gobec, da me ne bi mogel napasti. Tla so bila zasnežena, obraz sem porinil v sneg, dokler z eno roko nisem uspel prijeti njegovega gobca in z drugo sapnika. Zadostovalo je".

Oče je zagotovil, da druge izbire kot, da kojota ubije, ni imel. O’Reillyja je žival ugriznila v roko, rane je utrpel tudi v prsnem predelu. Otrokove kože čekani niso predrli. 

Policisti sumijo, da gre za kojota, ki je isto jutro zobe pokazal še dvakrat. Okoli 9. ure zjutraj je napadel avto v Hampton Fallsu, le 20 minut kasneje pa se je spravil nad 62-letno Pat Lee, ki je sedela na svoji verandi. Truplo kojota so poslali na obdukcijo, preverili bodo, ali je bil okužen s steklino.

Ti nočno aktivno plenilci so sicer tudi v preteklosti napadli ljudi, vendar pa je tveganje za napad minimalno, zagotavljajo strokovnjaki. Kljub temu jih še vedno številni rančarji ubijajo, National Geographic navaja, da so kojoti postali tarče in žrtve namenskega iztrebljanja. Vsako leto jih namreč pod streli pade 500 tisoč.