Zloraba živali

FOTO in VIDEO: Nemški laboratorij groze končno zaprli

R.T.
17. 1. 2020, 19.57
Posodobljeno: 17. 1. 2020, 20.39
Deli članek:

Oblasti so nemškemu laboratoriju, kjer so zlorabljali živali, odvzele licenco.

Cruelty Free International
Oblasti so nemškemu laboratoriju, kjer so zlorabljali živali, odvzele licenco.

Mednarodna organizacija Cruelty Free International je v sodelovanju s SOKO Tierschutz sprožila preiskavo. Kot smo pisali, se je aktivist decembra 2018 pod krinko zaposlil v Laboratoriju za farmakologijo in toksikologijo v mestu Mienenbuttel, ki se nahaja na obrobju Hamburga. Pri tem je bil priča kruti zlorabi opic, mačk, psov in zajcev in to ujel v objektiv. V laboratoriju so izvajali različne teste na živalih, medtem ko naj bi izvedbo teh naročila številna framacevtska podjetja po svetu. Z zastrupljanjem živali so ugotavljali kakšna količina določene učinkovine oziroma kemikalije je škodljiva za ljudi.

Opice so priklenili s kovinskimi obroči, psom so v grlo tlačili cevi, jih pustili ležati v mlaki krvi. Posledice zastrupljanja nebogljenih živali so bile grozljive. Friedrich Mullen iz nemške organizacije za pravice živali Soko Tierschutz je že takrat povedal: "Psi so mahali z repi, ko so jih nesli v prostor, kjer so jih ubili. Tako zelo so si želeli kontakta z ljudmi."

Cruelty Free International
Opice so priklenili s kovinskimi obroči, psom so v grlo tlačili cevi, ...

Aktivisti so o tem obvestili policiste, ki so sprožili preiskavo, nemške oblasti pa so sedaj laboratoriju odvzele licenco in ga zaprle. "Našli smo kletke, ki so povsem premajhne, točno tako kot so trdili aktivisti," je povedal predstavnik tamkajšnjih oblasti. Zaposleni v laboratoriju imajo dva tedna časa, da predajo živali, ki so še vedno zaprte v ustanovi. 

Cruelty Free International
... jih pustili ležati v mlaki krvi.