"Vprašanje časa je bilo, kdaj boš koga ubil"

Pretresljiva izpoved igralčeve vdove: “Ian še vedno misli, da je ati na dolgi gledališčni predstavi”

R.T.
16. 1. 2020, 17.11
Posodobljeno: 16. 1. 2020, 21.39
Deli članek:

Sena Krupić, vdova hrvaškega igralca Aleksandra Bogdanovića (45) je 25. decembra za vedno izgubila soproga. Sedaj pa je na facebooku objavila pretresljvo sporočilo.

Facebook
Objavila je to fotografijo in čustveni zapis.

Bogdanović je življenje izgubil kmalu po prometni nesreči v Osijeku, nedaleč stran od stanovanjskega objekta, kjer je živel s soprogo in dveletnim sinom. 

Medtem ko je prečkal prehod za peščce, je vanj trčil avtomobil, za volanom katerega je sedel 22-letnik. Igralec je utrpel hude poškodbe glave, po štirih dneh inducirane kome pa so zdravniki družinskim članom svetovali, da ga odklopijo z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. Tako so tudi storili, njegove organe pa so darovali. 

Sena pa je danes na facebooku objavila pretresljivo sporočilo in ga namenila 22-letniku, ki je povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil (zapis objavljamo v celoti):

"Kdo si ti, mali človek, ki si si drznil in kdo so tisti, ki so ti pustili, da si drzneš. Kdo ti je dal pravico do tolikšnega ega. Štiri leta si vozil po mestnih ulicah brez vozniškega dovoljenja. Kdo so ti 'odrasli', ki so ti vsa ta leta dajali ključe v roke. Na kaj so mislili tvoji starši, ko so mi poslali telegram, v katerem piše 'Našega sina nismo vzgajali, da bi uničeval tuja življenja'. Draga gospa, motite se, ravno tako ste ga vzgajali. V nasprotnem bi bil vaš otrok v taksiju in ne v terenskem vozilu brez vozniškega izpita na cesti  in to kar štiri leta. To ni prva nesreča, ki jo je povzročil. Druga ali tretja. Vprašanje časa je bilo, kdaj bo koga ubil. In vi ste vse vedeli, draga gospa. Tudi tisti otroci, ki so se usedli z njim v avtomobil te noči in kdo ve, koliko noči so tako divjali po mestnih ulicah.

Aleksandar, moja ljubezen, je bil tega večera žrtev vaše vzgoje in prevelikega otroškega ega vseh tistih, ki so bili tam. Kaj si si mislil, mladenič, ko si s 100 kilometrov na uro pridivjal do prehoda za peščce. Slišala sem te, slišala sem zvok, ki je uničil moje življenje in mnoga druga življenja. Slišala sem to moč trčenja v dnevni sobi, nisi vozil 40 kilometrov na uro. Ne molim pogosto, tisti večer, ker sem vedela, da mora Sale priti, pa sem združila dlani in z molitvijo šla proti oknu. 

Nekaj 10 metrov stran od okna, kjer je spal Ian Lav se je odvil najbolj črn scenarij za vse nas. Za Iana Lava, zame, njegovo družino, mamo, sestro, otroke, prijatelje. Nisi samo ti, mladenič, sodeloval pri tem zločinu. Vsi, ki ste vedeli, ste. Starši, prijatelji, sistem, ki je to dopustil. Vsi ste odgovorni za smrt Aleksandra Bogdanovića. Ian Lav je mirno spal, ne da bi vedel za tragedijo, do katere je prišlo pod njegovim oknom, medtem ko ste bili vi skriti v bližnji ulici.

Ian Lav še vedno misli, da je ati na dolgi predstavi v gledališču in da bo prišel domov, kot je vedno prišel. Ko bo odraščal pa mu bom morala razložiti, da bo ta predstava trajala za vedno in da so nekateri ljudje, ki imajo napačne življenjske vrednote napisali najbolj črn scenarij za Aleksandra in preostanek življenja vseh nas, ki nas je Aleksandar pustil za sabo".