Po spletu krožijo videoposnetki in fotografije ženske, ubite v strelskem obračunu, po katerih je mogoče soditi, da je podlegla zloglasna La Catrina – članica udarnega voda kartela, ki je oktobra lani pokončala 13 policistov.

Ustreljena v vrat

Oblast mehiške zvezne države Michoacan je včeraj potrdila, da so policisti in vojaki zajeli šest strelcev in ubili žensko, potem ko so se z njimi zapletli v strelski obračun. Streli so odjeknili na istem kraju, kjer so 14. oktobra lani policisti padli v zasedo. Pristojni identitete v petek ubite ženske sicer niso razkrili, a je mogoče s fotografij razločiti tetovažo besede Catrina na njenem stegnu. Isto tetovažo je mogoče opaziti tudi na njenih starejših fotografijah.

Sodeč po videoposnetku je bila 21-letnica, katere pravo ime je Maria Guadalupe Lopez Esquivel, ustreljena v vrat. Po neuradnih podatkih je izkrvavela do smrti.

Zaseda

Zvočni posnetek dokazuje, da je oktobrsko zasedo La Catrini ukazal vodja mehiškega mamilarskega kartela Jalisco. Udarni vod je na policijska vozila streljal v vasi El Aguaje. Moški glas ji je nato ukazal, naj v pogorelih policijskih vozilih pusti na roko napisana sporočila, v katerih so policistom grozili in jih obtožili, da podpirajo rivalske tolpe.