Mark Williams-Thomas, nekdanji detektiv, ki je začasa svoje kariere iskal številne pogrešane osebe, za primer Madeleine McCann meni, da je nerešljiv. Zakaj? Ena od nadzornih kamer je bila ugasnjena.

49-letnik meni, da je bilaMaddie žrtev nepridiprava, ki dejanja ni načrtoval. Deklica je po njegovem mnenju odtavala iz apartmaja in mu prekrižala pot. Da primer še vedno ni rešen, je kriva ugasnjena nadzorna kamera, s pomočjo katere bi, če bi bila prižgana, lahko identificirali ugrabitelja, meni Williams-Thomas. Sicer upa, da bodo preiskovalci primeru nekega dne prišli do dna, a statistika temu scenariju po njegovih besedah ni naklonjena. "Na žalost je tako, da v skoraj vsakemu primeru ugrabitve otroka, ki jo zagreši tujec, otrok v roku 24 ur umre," je dejal Williams-Thomas.

Maddie je imela tri leta, kot je maja leta 2007 izginila iz portugalske letovišča v kraju Praia da Luz, kjer je letovala njena družina. V apartmaju je bila sama z mlajšima sorojencema, medtem ko sta starša Kate (51) in Gerry (50) s prijatelji večerjala v bližnji restavraciji.