Spomnimo: V včerajšnjem strmoglavljenju ukrajinskega potniškega letala boeing 737-800, ki je vzletelo z letališča Imam Homeini v Teheranu in kmalu po vzletu strmoglavilo, je domnevno umrlo 176 ljudi na krovu, a glede natančnega števila žrtev še vedno ostaja nekaj nejasnosti. Kar je gotovo, nesreče nihče ni preživel. Po navedbah ukrajinskega zunanjega ministra Vadima Pristajka je umrlo 82 Irancev, 63 Kanadčanov, 11 Ukrajincev, 10 Švedov, 4 Afganistanci, 3 Nemci in 3 Britanci, a so iranski organi za civilno letalstvo postregli z nekoliko drugačnimi podatki.

V trenutku strmoglavljenja na poti nazaj na letališče

Letalo, ki je po vzletu z letališča letelo proti zahodu, se je zaradi težave obrnilo desno in je bilo v trenutku strmoglavljenja na poti nazaj na letališče.

"Letalo je izginilo z radarskih zaslonov v trenutku, ko je doseglo 2400 metrov višine. Pilot po radijski zvezi ni poslal nobenega sporočila o nenavadnih okoliščinah," so sporočili o prvih ugotovitvah preiskave in dodali, da je bilo po navedbah očividcev pred strmoglavljenjem na letalu opaziti ogenj.

Iranska organizacija za civilno letalstvo je sporočila, da je zaslišala priče na tleh in na krovu drugega potniškega letala, ki je v času nesreče letelo nad ukrajinskim boeingom.

razbitine letala, ukrajinsko letalo, strmoglavljenje
Reuters
Posledice letalske nesreče v Iranu.

Zelenski za danes razglasil dan žalovanja

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za danes razglasil dan žalovanja, so po poročanju ruske tiskovne agencije Tass sporočili iz njegovega urada.

žalovanje, ukrajinsko letalo
Reuters
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za danes razglasil dan žalovanja.