Svet

Neurja na jugozahodu Francije terjala že najmanj tri življenja

J.P./STA
15. 12. 2019, 21.42
Posodobljeno: 15. 12. 2019, 21.54
Deli članek:

Zaradi neurij, ki so prizadela jugozahodno Francijo, so po zadnjih podatkih umrle najmanj tri osebe. V štirih departmajih v tamkajšnjem območju je tudi danes veljalo opozorilo pred poplavami.

Profimedia
V štirih departmajih v tamkajšnjem območju je tudi danes veljalo opozorilo pred poplavami (fotografija je arhivska).

V departmaju Lot-et-Garonne je 76-letnega upokojenca ujel tok vode v bližnjem potoku, ko je skušal izprazniti svoj nabiralnik. Njegovo truplo so našli v soboto, okoli 24 ur potem, ko so ga pogrešili.

V francoski Baskiji je umrl 70-letnik, ko je z avtomobilom pomotoma zapeljal v podrto drevo. Zaradi podrtih dreves je bilo sicer v podobnih nesrečah poškodovanih še pet ljudi.

Tretja žrtev pa je moški, star okrog 40 let, ki so ga dva dni po izginotju našli mrtvega v potopljenem avtomobilu, in sicer v bližini poplavljajoče reke Adour, vzhodno od kraja Dax.

Veter, ki je v noči na petek zajel jug Francije, je dosegal hitrosti do 140 kilometrov na uro. V občini Millau so izmerili rekordnih 142 kilometrov na uro, kar je najmočnejši sunek vetra v zadnjih 20 letih. Močan veter je vztrajal tudi danes, dopoldne je bilo okoli 15.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike.