Pred volitvami

Kolindin avtobus podrsal po avtu in odpeljal dalje: predsednica se je opravičila in šokirani profesorici ponudila pomoč

G.G.
13. 12. 2019, 08.57
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 10.03
Deli članek:

Hrvaški predsedniški kandidati pred volitvami romajo iz kraja v kraj, od volilca do volilke. Tako hitijo, da skoraj pozabijo, da so povzročili prometno nesrečo.

Profimedia
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović bi ravnala drugače.
Predsedniške volitve na Hrvaškem bodo na sporedu 22. decembra. Kolindo Grabar-Kitarović bosta poskušala premagati socialdemokrat Zoran Milanović in priljubljeni pop-folk pevec Miroslav Škoro.

Avtobus, s katerim je potovala aktualna hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, je bil v torek zvečer v Zagorju. V vasi Mali Bukovac je voznik avtobusa med počasno vožnjo podrsal po desni strani osebnega avtomobila profesorice nemškega jezika. »Trčil je v ogledalo, sledila je sekunda, dolga kot večnost. Strašen zvok drgnjenja pločevine, otrok kriči. Če bi bil udarec močnejši, bi končali v kanalu,« je za Jutarnji list povedala učiteljica Silvija Soldo, ki je nehote postala stranska igralka v predsedniški bitki.

Če bi voznik avtobusa ustavil in preveril, kaj se je zgodilo, če je vse v redu z voznico, ne bi bilo zgodbe. Tako pa je odpeljal dalje. Hrvaški mediji so »obkolili« profesorico Silvijo, ki je bila šokirana, ko se avtobus ni ustavil. Pravi, da je njenega sina še vedno strah, sprašuje pa se, kakšno sporočilo s tem politiki sporočajo javnosti.

Včeraj se je hrvaška predsednica vendarle srečala s profesorico Silvijo, še prej pa je medijem pojasnila, zakaj se avtobus ni ustavil. Kolinda sploh ni vedela, da je avtobus podrsal po avtomobilu, Če bi, tako Kolinda, bi od voznika zahtevala, da ustavi, sama pa bi izstopila in preverila, kako je z »udeleženci v nesreči«.

Po protokolu se voznik, ki prevaža varovane osebe, v tako minorni nesreči ne ustavi. Zadnji voznik v predsedniški koloni je o nezgodi obvestil policijo, ti pa so zoper voznika avtobusa, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas, uvedli prekrškovni postopek.

Predsednica se je včeraj poklepetala s profesorico. Najprej se ji je opravičila in ji razložila, da so jo o nesreči obvestili šele v sredo. Če njen avto ne bo hitro popravljen, ji je ponudila zamenjavo, začasni avtomobil, ki ga bo po potrebi dostavila sama. Na koncu sta se strinjali, da je najbolj pomembno, da so vsi živi in zdravi, piše Jutarnji list.