Posel

Jeff Bezos ameriške vojaške voditelje svaril pred izgubo tehnološke prednosti

B.K.
8. 12. 2019, 19.49
Deli članek:

Največji ameriški trgovec ima apetite tudi po vojni industriji.

Profimedia
Jeff Bezos

Jeff Bezos je ameriško vojsko posvaril pred nevarnostjo izgube nadvalde v tehnologiji. Ustanovitelj Amazona je v govoru na letnem srečanju ameriških vojaških vodij z vodji podjetij, ki dobavljajo vojaško opremo opozoril, da bo vojsko Združenih držav Amerike v tehnoloških inovacijah prehitela Ljudska republika Kitajska, poroča časnik Financial Times. To bi po njegovih besedah pomenilo nevarnost za ameriško nadvlado v svetu.

“Res želite načrtovati prihodnost, v kateri se boste morali pomeriti z nekom, ki je tako dober kot vi? To ni športno tekmovanje. Nočete se boriti na pošten način,” je dejal Bezos. Po njegovem mnenju ZDA izgubljajo premoč predvsem v vesolju. “Imeli smo prednost v vesolju, bojim se, da se to hitro spreminja.” Bezos je sicer pred časom ustanovil podjetje za vesoljsko tehnologijo Blue Origin, ki se želi prebiti med dobavljalce za ameriško vojsko.

Prvi mož Amazona je pred generale in uradnike stopil dva tedna po tem, ko je vložil tožbo proti Pentagonu, ker mu ti niso dodelili pogodbe za projekt vzpostavitve spletne platforme za podporo vseh ameriških vojaških operacij. Pogodbo je po intervenciji ameriškega predsednika Donalda Trumpa dobil Microsoft.