Junaško

Udarila pumo, da bi rešila svojega šnavcerja. Bilo je prepozno

R.T.
6. 12. 2019, 08.19
Posodobljeno: 6. 12. 2019, 09.57
Deli članek:

Pes pasme šnavcer je poginil, potem ko ga je v mestu Simi Valley v Kaliforniji napadla puma. Dejanje njegove lastnice pa je bilo junaško.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do napada je prišlo v četrtek na jugu Kalifornije. Puma je na dvorišču hiše napadla psa. Lastnica je brez razmišljanja udarila divjo mačko, žal je bilo za njenega ljubljenčka prepozno. Ženska jo je, na srečo, odnesla zgolj z manjšimi praskami.

»Tako zelo je imela rada svojega psa, tako kot jih imajo vsi lastniki psov,« je povedal policijski narednik Keith Eisenhour. »Pred divjo živaljo ga je branila tako, da pumo udarila s komolcem,« je še dodal. 

Policijski poveljnik Adam Darough je povedal, da so policisti, ki so prispeli na kraj incidenta videli divjo mačko, ki se je mastila s psom, vendar je takoj po njihovem prihodu pobegnila. Po poročanju britanskega časnika Guardian, je puma tudi dan prej napadla enega od psov. Policisti so območje pregledali s helikopterji, vendar živali niso mogli izslediti. 

Divje mačke na tem področju sicer preučujejo številni biologi, da bi ugotovili kako preživijo v habitatu ob naseljenem območju, ki je prepleteno s številnimi avtocestami.