Preklopni telefon

Brat mamilarskega kralja prodaja poceni telefon, varen pred oblastmi

R.T.
5. 12. 2019, 10.46
Posodobljeno: 5. 12. 2019, 11.08
Deli članek:

Roberto Escobar je oznanil nov preklopni telefon, ki se bo kosoal s Samusngovim Galaxy Fold in Huaweijevim Mate X. A bo mnogo, mnogo cenejši

Escobar Inc official
Escobar Fold 1

Brat pokojnega mamilarskega kralja Pabla Escobarja je oznanil, da bo njegovo podjetje kmalu na trg ponudilo preklopni telefon, ki se razpre v tablični računalnik. Telefon, okrašen s klasičnim kičem, ki ga ljubijo latinskoameriški mafijci, bo po besedah Roberta Escobarja mnogo varnejši od ostalih telefonov, pa tudi mnogo cenejši.

Telefon z dodanim ovitkom in brezplačno poštnino bo na voljo za 349 ameriških dolarjev (315 evrov), medtem ko bo Samsungov konkurent stal več kot 1.500 dolarjev.

Escobar trdi, da je stroške uspel znižati tako, da se je znebil vmesnega člena v obliki posrednika ali prodajalca. Telefone bo namreč razpečevala njegova družba neposredno, naročili pa ga boste lahko kar preko interneta.

Escobar Inc official
Escobar Fold 1

Ob tem naj bi pri razvoju telefona namesto stekla za ekran uporabili posebno plastiko, ki ne poči. Telefonnaj bi zato bil bolj vzdržljiv.

Prav tako naj bi bil varnejši, saj se poslužuje neke vrste enkripcije, kar naj bi vohunom in vladam onemogočalo vdor v telefon.

Escobar Fold 1 bo proizveden v majhnem številu. Na začetku jih bodo naredili le 100.000.