Napad v Londonu

Terorist, ki je občudoval Beyonce, pred napadom mrzlično hujšal

R.T.
4. 12. 2019, 10.10
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 10.13
Deli članek:

Džihadist je bil tako nečimrn, da je še nekaj dni pred napadom za shujševalni tretma segel globoko v žep.

Profimedia
Usman Khan

In medtem ko je vneto podpira Islamsko državo in sovražil Zahod, je bil v zaporu poznan predvsem zaradi svojega oboževanje ameriške pop pevke Beyonce Knowles-Carter.

Profimedia
Usman Khan

Življenje z manj kilogrami

Khana so na prostost izpustili decembra lani. Zaprt je bil zaradi terorizma. Čeprav je bil obsojen na 16 let, so ga izpustili po osmih.

Usman Khan (28), ki se je pritoževal nad vrstniškim nasiljem, katerega tarča je bil kot šolar, je po izpustu iz zapora precej pridobil na teži – The Sun piše, da mu je šla hitra prehrana tako v slast, da je tehtal 114 kilogramov. In čeprav je več mesecev načrtoval napad, v katerem sta v petek umrla Saskia Jones (23) in Jack Merritt (25), je nekaj dni prej za "shujševalne injekcije" v Staffordu plačal skoraj 1200 evrov.

Britanski pravnik Nazir Afzal se je po poročanju omenjenega medija pridušal, da to razkriva, kakšna "patetična reva" je bil Khan: "Bolj kot žrtve ga je skrbel obseg pasu. To kaže, kako prazna ideologija je islamski terorizem. Teroristi trdijo, da sovražijo to državo, a si na skrivaj privoščijo lepotne popravke na svojih debelih trebuhih in v svojih zaporniških celicah poslušajo Beyonce."

Profimedia
Usman Khan

The Sun še poroča, da se je Khan v lepotnem salonu, v katerem je plačal za zamrzovanje maščobnih celic, pomenkoval tem, kako se nadeja, da bo njegovo življenje boljše, če bo imel manj kilogramov.