Preiskava

Udeleženka resničnostnega šova morala gledati, kako naj bi jo drug tekmovalec spolno zlorabil

R.T.
2. 12. 2019, 09.51
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 16.30
Deli članek:

Udeleženki španskega Big Brotherja Carloti Prado so na posnetkih pokazali, kako jo je drugi udeleženec spolno zlorabil.

»Prosim, ustavite, prosim,« je slišati glas 24-letne tekmovalke, ko so ji v t.i. spovednici pokazali, kaj se je dogajalo preteklo noč. Carlota je novembra 2017 popila preveč alkohola, zaspala, njen sveži ljubček v šovu, Jose Maria Lopez, jo je spravil v posteljo, nato pa naj bi jo spolno zlorabil. Naslednji dan sta še skupaj zajtrkovala, popoldne pa so Lopeza izključili iz šova.

Posnetka niso predvajali v šovu, pred dnevi pa ga je pridobila novičarska spletna stran El Confidencial. Zakaj ljudje za kamerami niso takoj opozorili Lopeza, naj preneha. Vodstvo šova je po poizvedovanju BBC priznalo, da so storili napako. Dvojno, najprej bi morala nočna ekipa hitreje opozoriti in ustaviti Lopeza, naslednji dan pa bi morali Carloto na drugačen, primeren način seznaniti z domnevno nedopustno zlorabo.

Zadevo so sicer prijavili policiji, preiskovali sodnik pa je oktobra ocenil, da dokazni material nakazuje, da bi se lahko zgodila spolna zloraba. Lopez zanika očitke in pravi, da je le »pazil« na opito Carloto. Primer bo romal na sodišče.

Medtem pa so se nekateri oglaševalci že umaknili iz te španske verzije Big Brotherja.