22 mrtvih v Albaniji

FOTO in VIDEO: Po potresu še iščejo ujete pod ruševinami

G.G./STA
26. 11. 2019, 19.22
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 19.29
Deli članek:

Ob potresu v Albaniji so ljudje stekli na ulice. Po zadnjih podatkih je umrlo 22 ljudi, med njimi so trije otroci. Več kot 600 ljudi je poškodovanih.

Reuters
V Durresu bodo nekateri prenočili v zasilnih šotorih.
Tresenje tal zaradi potresa v Albaniji so danes čutili po vsem Balkanu ter tudi v Italiji, Sloveniji in Grčiji.

Žarišče potresa z magnitudo 6,4 je bilo v Jadranskem morju 34 kilometrov severozahodno od Tirane v globini 10 kilometrov. Potres je območje zatresel danes ob 3.54, popotresnih sunkov je bilo okoli 50, najmočnejši je imel magnitudo 5,4.

Samo v Draču je zaradi potresa umrlo 12 ljudi, med njimi je tudi starejši moški, ki je umrl zaradi porušenja 18-nadstropne stavbe. Iz mesta Thumane albanska televizija TV Klan poroča o petih smrtnih žrtvah, ki so jih našli pod ruševinami treh v celoti porušenih zgradb. Potres je smrtno žrtev zahteval tudi v kraju Kurbin. Zvečer so izpod ruševin izvlekli še tri mrtve, tako da je število skupnih žrtev naraslo na 22. 

Reševalci so doslej izpod ruševin rešili 43 preživelih, med njimi so tudi otroci. V Albaniji so po vsej državi do nadaljnjega zaprte šole in fakultete. V Tirani in Draču so zaprli tudi sodišča in ostale državne ustanove.

Reuters
Potres v Albaniji

Reuters
Potres v Albaniji