Mati ne verjame

Tri leta je ležal mrtev v stanovanju, najemnino pa je redno plačeval

R.T.
23. 11. 2019, 20.55
Posodobljeno: 23. 11. 2019, 21.02
Deli članek:

Šele, ko so ugotavljali, zakaj že tri leta ni uporabljal vode, so ugotovili, da je mrtev.

Doris Stevens
Ronald White

Ameriški vojni veteran Ronald Wayne White je po ločitvi živel sam v stanovanju v Dallasu. Njegova mati Doris, ki živi na Long Islandu, je lokalnim medijem povedala, da jo je do leta 2016 redno klical, potem pa so se klici ustavili. Ko je aprila 2017 ni poklical niti na njen rojstni dan, se je odločilaz za ukrep. Policiji je sporočila, naj preverijo, kaj je z njim, a so ji vedno odgovorili, klicala jih je namreč še kasneje, da gre za odraslo osebo, ki je zaradi narave poklica, bil je pogodbeni delavec ameriške vojske, pogosto na poti.

"Kako je mogoče, da ni nihče ugotovil, da je moj sin mrtev," je dejala Doris za televizijsko postajo WFAA in zahlipala: "Vse dni sem trpela. Nihče mi hotel pomagati."

Ko so pred dnevi preverjali, zakaj že tri leta ne uporablja vode, so se odločili, da vlomijo v stanovanje. In so ga zagledali, mrtvega. Nič ne kaže, da bi bil žrtev kaznivega dejanja, kar pa njegova mama Doris ne verjame. Kriminalist Pete Schulte je razložil, da je bilo stanovanje novo, moderno, dobro izolirano, vsa okna pa so bila zaprta in zaklenjena. Najemnina je bila vsak mesec avtomatično pravočasno poravnana iz Whiteovega računa, na katerega je prejemal vojaško pokojnino. V stanovanju so našli tudi zdravila inzulin in druga zdravila zoper sladkorno bolezen. Preiskava še poteka.