Odškodnina

Diplomata sta hišno pomočnico silila v orgije, eden pa se je slinil tudi okoli njene hčere

R.T.
21. 11. 2019, 19.21
Posodobljeno: 21. 11. 2019, 20.19
Deli članek:

Katarska diplomata sta z vztrajnim nadlegovanjem načela fizično in duševno zdravje nekdanje hišne pomočnice na katarskem veleposlaništvu v Londonu. Sodišče je stopilo na njeno stran.

Profimedia
Katarski diplomati so imeli neprimerne predstave o delu hišne pomočnice (fotografija je simbolična).

Danes 58-letna Deanne Kingson je bila med julijem 2006 in junijem 2014 zaposlena kot hišna pomočnica na katarskem veleposlaništvu v Londonu, poroča Daily Mail. Dobro leto po nastopu službe so jo začeli nadlegovati. Po ugotovitvah sodišča je prednjačil diplomat Fahed Al-Mushairi. Na različne, tudi priskutne načine, je poskušal Kingsonovo spraviti v posteljo. Ko ga je ta zavrnila, ji je ponujal kat, blago "rekreacijsko" drogo, ki naj bi jo spravilo v "boljšo voljo".

Ko se Kingsonova ni omehčevala in je zdržala vse napade, je fokus preusmeril na njeno 19-letno hčer. Najstnico je objemal, se "slinil" okrog nje in materi predlagal, naj dopusti, da jo pelje na izlet v Pariz.

Nič manj nadležen ni bil diplomat Ali Al Harjri. Kingsonovo je prepričeval, naj organizira in sodeluje v orgijah, vabil pa ju je tudi na počitnice na Kubo.

Oba sta Kingsonovi grozila, da bo izgubila službo, če bi komu črhnila o nespodobnih povabilih. Ko je to storila, so jo odpustili.

Sodnica Gill Brown je ocenila, da je prav to konstantno nadlegovanje bistveno prispevalo k njeni nespečnosti, izgubi apetita in jo posledično pahnilo v globoko depresijo, v kateri je razmišljaja tudi o samomoru. Razsodila je, da mora katarsko veleposlaništvo Kingsonovi plačati 455 tisoč evrov odškodnine.