Groza

V treh množičnih pobojih v štirih dneh, Kalifornija izgubila 12 ljudi

B.K.
19. 11. 2019, 09.06
Posodobljeno: 19. 11. 2019, 09.11
Deli članek:

Streljanja so se zgodila v šoli, v stanovanju in na pikniku.

Profimedia
Žalovanje za žrtvami streljanja na šoli v Santa Clariti.

10 ljudi je umrlo pod streli samotnih napadalcev, v le štirih dneh. Kje? V ameriški najbogatejši zvezni državi Kaliforniji, poročajo tuji mediji.

V četrtek zjutraj je 16-letni učenec na srednji šoli v Santi Clariti ustrelil pet sošolcev in nato še sebe. Dve žrtvi – 14-letni fant in 15-letno dekle, sta poškodbam podlegli. Prav tako je umrl napadalec.

V soboto zjutraj je strelec v San Diegu umoril svojo nekdanjo ženo in njene tri sinove, stare tri, pet in 11 let. Hudo je poškodoval njenega četrtega, 9-letnega sina. Sodil je tudi samemu sebi.

V soboto zvečer pa je v mestu Fresno strelec vdrl na privatno teraso, kjer so sosedje imeli piknik, in streljal v množico. Ubil je enega mladega moškega, šest jih je ranil.

Ubitih je tako bilo 10 žrtev in dva napadalca. Gre za enega izmed najbolj smrtonosnih tednov v zgodovini te bogate države na zahodni obali Združenih držav Amerike.

Od leta 2009 so v Kaliforniji zabeležili 220 množičnih streljanj, v letu 2019 pa 25. Kalifornija ima sicer ene izmed strožjih zakonov za nošnjo orožja v ZDA.