domiselno

V tem baru ženske z več kilogrami dobijo več brezplačnih pijač

R.T.
18. 11. 2019, 14.55
Posodobljeno: 18. 11. 2019, 14.56
Deli članek:

Dobro se je rediti, pravijo lastniki.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Bar Fusion Club v Dubaju je pritegnil mnogo gostov z domišljeno marketinško kampanjo. Ženske, ki ga obiščejo dobijo namreč brezplačno pijačo. Količina njih pa je odvisna od telesne teže. Več kot je kilogramov, več je brezplačnih pijač.

V baru stoji tehtnica, na kateri se ženske lahko stehtajo. Odčitano količino nato sporočilo natakarju, ta pa izračuna za koliko denarja lahko brezplačno pije gostja. A tem se ni potrebno tehtati, če tega ne želijo. Lahko na list papirja le napišejo svojo telesno težo in to diskretno predajo natakarju.

"Čeprav imamo ob vhodu postavljeno tehtnico, ne vztrajamo pri preverjanju telesne teže gostij," je za portal Business Insider dejal direktor bara Anil Kumar. "Verjamemo v velikodušnost naših gostij. Težo lahko le zapišejo na list papirja, tega diskretno predajo natakarju in uživajo v brezplačnih pijačah."

Za vsak kilogram dobi gostja en dirham bonusa. Po današnjem menjalnem tečaju je to 25 evro centov. Ženska, ki tehta denimo 60 kilogramov, bi tako lahko naročila pijače v vrednosti 15 evrov. Če bi imela 20 kilogramov več, pa bi si lahko privoščila tudi kakšen dražji koktejl, v vrednosti 20 evrov.

Kumar pravi, da pri baru Fusion Club verjamejo v to, da so drugačni od ostalih. Moto promocije se glasi "dobro se je rediti," odziv pa je bil tako dober, da bodo akcijo podaljšali do konca leta.