bizarno

5-letnik v šoli o heroinu: "Ko ga poizkusim, se spremenim v junaka"

R.T.
18. 11. 2019, 08.24
Posodobljeno: 18. 11. 2019, 11.26
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Massachusetts so v petek pridržali očeta, po tem ko naj bi njegov 5-letni sin v šolo prinesel heroin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

29-letni Benny Garcia ni priznal obtožb posedovanja prepovedanih drog in ogrožanja otrok iz malomarnosti. Policisti so proti njemu vložili obtožbi, ker je njegov 5-letni sin v šolo prinesel vrečko heroina.

Fant je v šoli vrečko, na kateri je bil narisan stripovski junak Spider Man, razkazoval vrstnikom. Dejal naj bi, da ko zaužije vsebino v vrečki, tudi on postane Spider Man. Ko ga je učitelj vprašal, kje je vrečko dobil, naj bi malček odgovoril, da jo je vzel doma, z mize v dnevni sobi.

Holyoke Police
29-letni oče Benny Garcia.

Policija je otroka nemudoma odpeljala v bolnišnico, nato pa poklicala njegovo mamo. Ta jim je dovolila, da preiščejo stanovanje. Policisti so v dopoldanskih urah v stanovanje tudi vdrli in v dnevni sobi našli spečega očeta, ki naj bi spal na kavču, zleknjen na vrečke, polne belega prahu. Ko so ga vklenili v lisice naj bi z njega padlo še več plastičnih vrečk. Po navedbah policije so jih pri njem našli kar 200, vse pa naj bi vsebovale kokain ali heroin. Ko so mu povedali, da je heroin v šolo prinesel njegov sin, naj bi 29-letni oče padel v jok.