Legendarna ovca

FOTO: Ne begu 20 kilogramov volne, Maggie se že pet let izmika vsem pastem

S.R.
15. 11. 2019, 10.46
Posodobljeno: 15. 11. 2019, 11.00
Deli članek:

V nemški dolini Jonastal je že zadnjih pet let na begu ovca Maggie. Ocenjujejo, da ima danes na telesu že 20 kilogramov volne.

Facebook/Ich bin's Maggie - Das Jonastal Schaf
Maggie 26. oktobra letos.

Ovca Maggie je pred petimi leti pobegnila neznanemu lastniku, vse od takrat pa se potika po gozdovih in pašnikih doline Jonastal v nemški zvezni državi Turingija. Rodila se je legenda, v teh letih so jo v fotografske objektive ujeli že številni pohodniki, Maggie pa je dobila tudi svojo stran na facebooku. 

Kar ji gozd ponudi, Maggie vzame, pri miru pa jo je očitno pustilo tudi krdelo volkov, ki je do nedavnega bivalo na bližnjem vojaškem vadišču, poročajo nemški mediji. Dodajajo, da jo zdaj pred plenilci najbrž varuje tudi debela volna, ki ji je zrasla v vseh teh letih na begu. »Treba jo je ostriči,« je zdaj za Das Bild dejal lokalni ovčerejec Gerhard Schuh. Debela volna zanjo predstavlja veliko težav. V teh razmerah se lahko namreč preveč razmoči, Maggie zato grozi podhladitev. Lahko se tudi zaplete v podrastje in umre od lakote. »Kdor zna ravnati z živalmi, naj pomaga, da jo ujamemo,« Schuh poziva vse pohodnike, ki bi z Maggie naključno prišli v stik.