Višje plače

V Hitovem računovodstvu danes opozorilno stavkali

B.K./STA
14. 11. 2019, 17.53
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 17.55
Deli članek:

Zaposleni v računovodski službi novogoriške družbe Hit so danes opozorilno stavkali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zahtevajo višje plače in vnovično vrednotenje vseh delovnih mest v sektorju, je za STA povedala vodja stavkovnega odbora in predsednica Sindikata delavcev v gostinstvu in turizmu Erika Birsa.

O zahtevah 28 zaposlenih v računovodstvu se je sindikat že dvakrat pogovarjal z vodstvom podjetja, a jim doslej še ni uspelo zbližati stališč.

Birsa je povedala, da bodo pri svojih zahtevah vztrajali in stavko, če ne bo prišlo do dogovora, tudi nadaljevali. Po današnji opozorilni stavki novo pripravljajo v prvem tednu decembra, ko naj bi trajala sedem dni. Naslednja stavkovna akcija pa naj bi trajala ves mesec januar.

Iz kabineta predsednika uprave Hita Tomaža Repinca so sporočili, da se je uprava družbe seznanila z zahtevo po vnovičnem vrednotenju vseh delovnih mest v računovodstvu in sindikat pozvala k predstavitvi konkretnih argumentov, ki bi predstavljali podlago za vrednotenje, kot to predvideva podjetniška kolektivna pogodba.

"Posameznih delovnih mest znotraj družbe ni mogoče primerjati, plače na delovnih mestih v računovodstvu v družbi Hit pa so primerljive z drugimi gospodarskimi subjekti v Sloveniji," so še zapisali v odgovoru na vprašanje STA. Na zadnjem sestanku sta se sicer obe strani zavezali k dodatnim utemeljitvam glede vrednotenja.

V Repinčevem kabinetu so povedali še, da bo družba poskrbela, da bodo poslovni procesi v času napovedanih stavkovnih aktivnosti tekli v skladu z zakonom o stavki.